Servicii

PROFILAXIE


Despre

PROFILAXIE


0123456789001234567890

ANI

EXPERIENȚĂ ÎN PROFILAXIE

Profilaxia este cea mai importantă etapă când vine vorba de îngrijirea danturii, deoarece această arie previne îmbolnăvirea dentară și parodontală, preîntâmpinând astfel apariția afecțiunilor. În plus, profilaxia dentară este cea mai ușoară și accesibilă metodă de a avea grijă de dantura noastră. Costurile acestor proceduri sunt foarte scăzute, în comparație cu tratarea dinților afectați prin diverse metode, în funcție de gravitatea afecțiunilor. Profilaxia dentară acoperă două roluri foarte importante – prevenirea apariției afecțiunilor dentare și parodontale și prevenirea evoluției afecțiunilor dentare și parodontale.

Vizitele regulate la medicul dentist au rolul de a preveni apariția problemelor stomatologice prin diverse tratamente de specialitate care pot fi realizate doar în cadrul unui cabinet stomatologic. Dantura noastră necesită periodic proceduri de profilaxie, precum un detartraj dentar la 6 luni, pentru a beneficia de o curățare eficientă a depunerilor de bacterii de pe dinți sau de sub gingii.


detartraj

Ce fel de tratamente profilactice există?


În primă fază, igiena orală este cea mai importantă formă de profilaxie. Periajul activ are rolul de a îndepărta placa bacteriană care se acumulează pe suprafața dinților după fiecare gustare sau masă. Următoarea formă de profilaxie este reprezentată de controlul periodic. Acesta este esențial pentru a menținerea sănătății orale și pentru oprirea evoluției afecțiunilor. Numeroase afecțiuni dentare nu vin cu simptome în faza inițială, așadar, pacienții nu știu de apariția acestora în timp util. Nu în ultimul rând, putem avea grija de dantura noastră prin alegerile pe care le facem. Fie că vorbim de alimente, băuturi sau obiceiuri (ex: fumat), alegerile pe care le facem trebuie să nu ne influențeze negativ sănătatea orală. 

În ceea ce privește tratamentele profilactice realizate într-un cabinet stomatologic, acestea pot fi următoarele:

Aplicare de agenți desensibilizanți pe dentină

Detartraj dentar cu ultrasunete

Air Flow

Fluorizare topică

Periaj profesional

Sigilare șanțuri și fosete

Care sunt beneficiile tratamentelor profilactice?


Detectarea afecțiunilor dentare în stadiu incipient

Îndepărtarea depunerilor de placă bacteriană

Eliminarea petelor dentare apărute la nivelul dinților

Prevenirea cancerului oral și a altor boli


Protejarea dinților naturali și a gingiilor


Obținerea unei străluciri la nivelul dinților


Prevenirea afecțiunilor grave pe termen lung


Evitarea bolilor și afecțiunilor gingivale


Hai să ne cunoaștem!

PROGRAMEAZĂ-TE!

Ne poți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 9:00-20:00 sau oricând pe adresa noastră de email.


PROGRAMĂRI

+40 744 342 485EMAIL

contact@optimdent.roUrmărește-ne pe

SOCIAL MEDIA

Vrei să descoperi sfaturi utile direct din partea specialiștilor? Urmărește-ne!© OPTIM DENT 2024. Toate drepturile rezervate.