Servicii

ENDODONȚIE


Despre

ENDODONȚIE


0123456789001234567890

ANI

EXPERIENȚĂ ÎN ENDODONȚIE

Ramura care se ocupă de studiul și tratarea afecțiunilor pulpei dentare poartă numele de endodonție. Pulpa dentară (cunoscută și canervul dintelui“) este un țesut situat în interiorul dintelui, compus din nervi, vase de sânge și alte țesuturi. Așadar, un tratament endodontic elimină infecțiile și alte afecțiuni situate în “interiorul dintelui”. Fiind proceduri complexe, se recomandă să fie efectuate de medici stomatologi specializați în această arie. Tratamentul endodontic realizat de către un specialist în această ramură are o rată de succes de peste 98%, prin urmare experiența în aceste proceduri joacă un rol fundamental în rezultatul final.


Tratamentul endodontic este menit să înlăture durerea deja prezentă, iar dacă este realizat corect nu provoacă nici o durere sau complicație. Odată ajuns la maturitate, dintele poate supraviețui fără pulpa dentară, deoarece acesta se alimentează din țesuturile înconjurătoare. Prin urmare, îndepărtarea și lipsa pulpei dentare nu prezintă riscuri pe termen scurt sau lung.


endodonție

Ce s-a întâmplat dacă după un tratament endodontic durerea revine?

În această situație putem considera tratamentul endodontic ca fiind un eșec, datorat fie bacteriilor rămase pe canal, fie contaminării rădăcinii sau unor infecții aflate în apropierea rădăcinii. Dacă ne aflăm în această situație, medicul endodont este cel mai în măsură să decidă următorul pas. Una dintre opțiuni poate fi retratamentul endodontic.

Ce este un tratament endodontic?


Tratamentul endodontic constă într-o succesiune de proceduri terapeutice, având ca scop eliminarea infecției de la nivelul pulpei dentare și protejarea zonelor decontaminate de alte agresiuni microbiene. Prin urmare, când pulpa dentară este inflamată sau infectată avem nevoie de un tratament endodontic. Acest tratament implică îndepărtarea pulpei, curățarea locului și sigilarea acestuia, procedură care poate fi afectuată într-o ședință sau mai multe, în funcție de caz.

Ce este un retratament endodontic?


Retratamentul endodontic apare în situația în care tratamentul inițial nu a fost realizat corect, cauzând astfel dureri la nivelul dintelui. Un tratament incorect este cel în care nervul nu a fost definitiv extirpat sau sigilarea nu a fost realizată corespunzător. În aceste situații, procedura este una complexă, în care specialistul trebuie să dezobtureze canalele și să îndepărteze materialul folosit inițial în tratament. După îndepărtarea materialului medicul urmează pașii unui tratament endodontic obișnuit.

Hai să ne cunoaștem!

PROGRAMEAZĂ-TE!

Ne poți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 9:00-20:00 sau oricând pe adresa noastră de email.


PROGRAMĂRI

+40 744 342 485EMAIL

contact@optimdent.roUrmărește-ne pe

SOCIAL MEDIA


© OPTIM DENT 2024. Toate drepturile rezervate.