Servicii

CHIRURGIE


Despre

CHIRURGIA STOMATOLOGICĂ


0123456789001234567890

ANI

EXPERIENȚĂ ÎN CHIRURGIE DENTARĂ

Chirurgia stomatologică este formată dintr-o varietate de intervenții care au ca scop repararea și realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și oaselor maxilare. Această ramură a stomatologiei este foarte importantă, deoarece rezolvă complicații orale pe care doar un specialist le poate soluționa cu succes. Fie că este vorba despre o extracție dentară sau de intervenții chirurgicale cu diverse scopuri, aceste proceduri trebuie realizate de personal pregătit și responsabil.

Pentru obținerea rezultatelor dorite este foarte important ca pacientul și echipa medicală să aibă o comunicare eficientă, pentru a se respecta în totalitate indicațiile preoperatorii, postoperatorii și orice altă recomandare oferită de către specialist.


extracție

Care sunt tipurile de intervenții chirurgicale?

Extracție dentară

Fie că vorbim despre extracția unui dinte monoradicular, pluriradicular, a unui molar de minte inclus, semi-inclus sau care a erupt complet, toate aceste intervenții trebuie realizate de către un specialist.


Afecțiune parodontală

Intervenții care au ca scop tratarea afecțiunilor parodontale, precum îndepărtarea chisturilor parodontale, chiuretaj subgingival sau eliminarea pungilor și abceselor.

Chirurgie plastică gingivală

Intervenții chirurgicale care au ca scop corecția și estetica dentară, precum gingivectomii sau gingivoplastii.

Tratament de implantologie

Intervenții chirurgicale precum adiția de os sau grefă osoasă, sinus lifting deschis sau închis.

Care sunt etapele unei intervenției chirurgicale?


Pregătirea înainte de intervenție

Echipa medicală prezintă pacientului protocolul specific ce ține de chirurgia stomatologică pentru a se asigura de buna desfășurare a intervenției. Înainte de orice intervenție chirurgicală echipa ajută pacientul să completeze corect fișa medicală cu istoricul medical. Anumite proceduri pot necesita un tratament medicamentos înainte de intervenție, oprirea anumitor medicamente sau anumite restricții alimentare. Toate aceste informații sunt furnizate de către echipa medicală.

Intervenția chirurgicală

Pacientul se prezintă în ziua intervenției respectând indicațiile preoperatorii. În funcție de intervenție, aceasta poate dura câteva minute sau chiar câteva ore, timp în care echipa medicală monitorizează constant starea pacientului. La finalul intervenției, pacientul primește indicații postoperatorii pe care trebuie să le respecte încă din prima zi. În majoritatea cazurilor pacientul poate conduce și se poate deplasa fără probleme.

Recuperarea

Orice intervenție necesită o perioadă de recuperare, în care pacientul respectă în totalitate indicațiile postoperatorii. Este foarte important ca pacientul să fie responsabil și să aibă în vedere recomandările specialistului, pentru o vindecare rapidă și corectă.

Hai să ne cunoaștem!

PROGRAMEAZĂ-TE!

Ne poți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 9:00-20:00 sau oricând pe adresa noastră de email.


PROGRAMĂRI

+40 744 342 485EMAIL

contact@optimdent.roUrmărește-ne pe

SOCIAL MEDIA

Vrei să descoperi sfaturi utile direct din partea specialiștilor? Urmărește-ne!© OPTIM DENT 2023. Toate drepturile rezervate.