Implant dentar | Informații de la A la Z

15061-e1575100574847-1024x448.jpg

Dacă ai pierdut un dinte natural, cu siguranță îți sunt cunoscute consecințele negative ale acestui eveniment traumatizant. Încrederea de sine este afectată, masticația poate fi dificilă, zâmbetul nu mai este la fel și pot apărea probleme în vorbire. Deși toate acestea sunt grave, ele nu sunt singurele efecte negative pe care le putem întâmpina. În timp apar consecințele ascunse, precum apariția cariilor, pierderea dinților vecini și a osului maxilarului, afectarea gingiilor și a mușchilor maxilarului. Pentru a evita toate aceste efecte negative și neplăcute, pierderea unui dinte trebuie să fie urmată de înlocuirea acestuia în cel mai scurt timp. Prin urmare, îți explicăm totul despre implantul dentar, cea mai bună soluție de reconstrucție dentară.

Ce reprezintă un implant dentar?

Implantul este o piesă de titan care are rolul de a înlocui rădăcina naturală a dintelui. Această piesă are forma unui șurub și se montează în structura osoasă a pacientului.

Primul pas este montarea implantului, care se face sub anestezie locală. În funcție de complexitatea cazului poate dura o oră sau mai mult. Al doilea pas după montarea implantului este perioada de vindecare, care în funcție de pacient poate dura între 3 și 6 luni. Al treilea și ultimul pas după această perioadă este montarea bontului protetic, deasupra căruia se plasează noul dinte artificial, fie că este vorba de o coroană, punte sau proteză.

De ce să alegem un implant dentar?

Este singura soluție prin care se înlocuiește un dinte în totalitate, de la rădăcină.

După montarea lucrării protetice, acesta funcționează precum un dinte natural.

Este realizat din materiale biocompatibile cu ţesuturile vecine, eliminând astfel riscul de respingere/alergie.

Este complet imobil și nu se mișcă în timp precum o proteză, deoarece este integrat direct în mandibulă.

Nu există riscul să scoată zgomote de clic în timpul vorbirii sau a râsului.

Nu limitează pacientul la anumite alimente, așadar cei cu implanturi pot să se bucure de alimentele preferate.

Nu implică o îngrijire dificilă, acesta trebuie îngrijit precum un dinte natural.

Oferă un aspect cât mai natural, așadar este dificil de identificat care este dintele natural și care este implantul.

Este o investiție pe termen lung care oferă siguranță și confort.

Care sunt riscurile implantului?

Pentru a asigura o vindecare corectă, pacientul trebuie să respecte toate indicațiile oferite de către specialist. În funcție de caz, poate să apară un ușor disconfort, o inflamație și în cazuri mai rare pot apărea infecții. Toate acestea dispar ulterior odată cu administrarea corectă a medicamentelor prescrise de către medic (antiinflamatoare și antibiotice).

Ce durată de viață are implantul dentar?

Implanturile vin cu o garanție de până la 20 de ani, așadar, ele sunt menite să asigure o rezistență deosebită și un confort pe termen lung. Durata de viață a unui implant dentar poate varia în funcție de pacient și starea acestuia de sănătate. Dacă implantul dentar este îngrijit în mod corespunzător, acesta poate să reziste pe viață. În caz contrar, dacă pacientul nu respectă o igienă orală corectă, durata implantului se poate scurta. De asemenea, bolile cronice, tutunul și alcoolul pot influența durata de viață a unui implant.

implant dentar

Când putem opta pentru un implant?

Nu există o vârstă maximă pentru a opta pentru un implant dentar. Implantul dentar este chiar recomandat odată cu înaintarea în vârstă, deoarece riscul pierderii dinților naturali crește și înlocuirea acestora devine necesară. În ceea ce privește vârsta minimă pentru această intervenție, aceasta poate fi stabilită cu exactitate de specialist, deoarece pacientul nu trebuie să se afle în perioada de creștere.

Care sunt indicațiile după montarea implantului?

Alimentele recomandate pentru a fi consumate după operație sunt cele moi cu temperaturi potrivite. După această intervenție trebuie evitate alimentele tari, cele acide (portocale, roșii, lămâi, limete, etc.), cele picante, alimentele foarte reci sau fierbinți. Câteva exemple de alimente potrivite și nepotrivite:

Alimente potrivite

Ouă, pește, fasole, iaurt, supă, orez, avocado, paste, banane.

Alimente nepotrivite

Nuci, mere, biscuiți, chips-uri, popcorn, leguminoase, crutoane.

Vrei să vezi cum decurge procedura de la început până la sfârșit? Îți recomandăm următorul videoclip care arată sub formă de animație întreaga intervenție:

Poți descoperi aici totul despre lucrarea protetică care completează un tratament cu implant dentar.





Hai să ne cunoaștem!

PROGRAMEAZĂ-TE!

Ne poți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 9:00-20:00 sau oricând pe adresa noastră de email.


PROGRAMĂRI

+40 744 342 485



EMAIL

contact@optimdent.ro



Urmărește-ne pe

SOCIAL MEDIA


© OPTIM DENT 2024. Toate drepturile rezervate.