5 sfaturi pentru dinți sănătoși și strălucitori

Design-fără-titlu-17-1024x576.png

Îți dorești dinți sănătoși și strălucitori, dar ți se pare dificil de obținut dantura mult visată? Venim în ajutorul tău cu 5 sfaturi pentru dinți sănătoși, sfaturi pe care le oferim și pacienților în timpul consultației. Sunt lucruri simple și ușor de respectat, așadar vrem să știi ce impact puternic au acestea asupra danturii tale. Aceste sfaturi au îmbunătățit sănătatea orală a pacienților noștri, lucru vizibil la consultația anuală.

1. Igiena este cheia

dinți sănătoșiIgiena orală corectă este extrem de importantă pentru obținerea și menținerea unei danturi strălucitoare. Periajul dinților trebuie efectuat de cel puțin două ori pe zi (dimineața și seara), utilizând produse speciale pentru dantură. În plus, se recomandă ca periajul să fie completat de aţa dentară, apa de gură, duș bucal pentru o igienizare eficientă a cavității bucale. Acest obicei trebuie să reprezinte o rutină zilnică pentru fiecare dintre noi, indiferent de vârstă sau de statusul dentar (fie că este vorba de implanturi dentare, coroane dentare, dinți temporari, etc). Te încurajăm să te interesezi și să îți alegi instrumentele preferate, deoarece un simplu periaj nu este suficient.

2. Periuța și pasta de dinți

dinți sănătoșiPeriuţa şi pasta de dinți trebuie alese în funcție de nevoile şi preferințele fiecăruia. Orice pastă de dinți poate fi folosită, cu singura condiţie să nu folosim același produs mereu. Pasta de dinți şi apa de gură trebuie alternate periodic, deoarece flora microbiană nu va mai reacționa la fel dacă se va obişnui cu acelaşi produs. Trebuie de reținut faptul că periuța de dinți trebuie schimbată o dată la 3 luni sau chiar mai devreme în funcție de gradul de deteriorare al acesteia. Există situații în care periuța de dinți trebuie neapărat schimbată mai des de 3 luni. De exemplu, periuțele de dinți se deteriorează mult mai repede atunci când ai aparat dentar. Ține cont de ultima pastă, periuță și apă de dinți folosită, iar când mergi la cumpărături asigură-te că le rotești cu alte produse de calitate.

3. Controlul periodic

dinți sănătoși
Dacă respecți primele două sfaturi, dar nu iei în serios controlul periodic, încă ai șanse mari să întâmpini probleme dentare. 
Controlul periodic este absolut necesar pentru a avea o dantură sănătoasă, deoarece problemele existente pot fi tratate la timp iar alte probleme dentare pot fi prevenite. De asemenea, igienizarea profesională trebuie să fie mereu pe lista noastră anuală (cel puțin două igienizări pe an). Aceste controale și igienizări ar trebui să fie mai frecvente în cazul fumătorilor și persoanelor cu lucrări protetice (aproximativ o dată la trei luni).

4. Zahărul și băuturile carbogazoase

Evitarea zahărului şi a băuturilor carbogazoase este recomandată pentru a menține o dantură sănătoasă și o sănătate generală bună. Alimentele bogate în zahăr şi acizii din băuturile carbogazoase atacă şi demineralizează smalţul dinților, favorizând apariția cariilor şi a sensibilităţii dentare. Pentru dinți impecabili și sănătoși este recomandat să limităm consumul produselor cu un adaos crescut de zahăr, mai ales când există foarte multe modalități de a le înlocui.

5. Alimentație benefică

Știm că o pizza este mai delicioasă decât o porție de somon cu broccoli și cu siguranță înțelegem că este dificil să respecți un stil de viață complet sănătos. Cu toate acestea, trebuie să avem grija ca ce mâncăm și bem să ne și servească niște beneficii. alimentație corectă cu alimente bogate în calciu, fosfor, magneziu şi vitamine ne ajută să avem o dantură puternică și strălucitoare. Dinții devin mai puternici și sănătoși, iar riscul de paradontoză şi alte afecţiuni dentare scade considerabil de mult în momentul în care ne alimentăm cu produse de calitate. De asemenea, este importantă evitarea consumului alimentelor şi băuturilor foarte fierbinți și foarte reci, deoarece acestea distrug smalțul dinților. Distrugerea smalțului favorizează apariția fisurilor dentare, rezultând în dureri puternice la nivelul danturii.

Ai un copil pe care vrei să îl înveți sfaturi pentru dinți sănătoși? Îți prezentăm aici o listă special făcută pentru cei mici!

Hai să ne cunoaștem!

PROGRAMEAZĂ-TE!

Ne poți contacta telefonic de luni până vineri în intervalul orar 9:00-20:00 sau oricând pe adresa noastră de email.


PROGRAMĂRI

+40 744 342 485EMAIL

contact@optimdent.roUrmărește-ne pe

SOCIAL MEDIA

Vrei să descoperi sfaturi utile direct din partea specialiștilor? Urmărește-ne!© OPTIM DENT 2023. Toate drepturile rezervate.